Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Technika polega na wziêciu k±pieli pod prysznicem zmyciu z siebie negatywnej energii, a potem na³adowania siê pozytywn± energi±.
1.Przed wej¶ciem pod prysznic spogl±damy w lustro w ³azience i patrzymy sobie w oczy(parê sekund).
2.Wchodzimy pod prysznic i regulujemy sobie wodê dla nas idealn± (dobrze jest mieæ natrysk z góry. Je¶li jednak nie posiadamy natrysku to kierujemy na nasze cia³o "s³uchawkê" od prysznica.)
3.Gdy woda siê leje po naszym ciele to zamykamy oczy i ³±czymy siê z ¿ywio³em wody i wizualizujemy sobie jak nieczysta energia sp³ywa z naszego cia³a wraz z wod±. ( wtedy mo¿na wej¶æ w jakby medytacje z wod±. Sk±d bêdziemy wiedzieli ¿e nasze cia³o zosta³o oczyszczone ?... No wiêc po prostu nam siê znudzi to przyjemne siedzenie pod natryskiem wody.)
4. Wychodzimy z kabiny prysznicowej ( w tedy mo¿na mieæ lekkie zawroty g³owy , bo jeste¶my oczyszczeni).
5.Spogl±damy w lustro które powinno byæ ca³e zaparowane(od ciep³ej wody spod prysznica). I mówimy sobie spogl±daj±c w zaparowane lustro jestem zajebisty itp.(uwaga nie przecieramy lustra.)
6. Odchodzimy od lustra i wycieramy siê rêcznikiem z wody ( nie spogl±daj±c w lustro).
7.Spogl±damy jeszcze raz w lustro.( lustro powinno byæ ju¿ odparowane, a woda z niego obciekaæ) Widzimy siebie na³adowane pozytywn± energi±, po prostu kogo¶ zajebistego.
No dobra moje pe³ne b³ogos³awieñstwo najbardziej upierdliwego Moderatora xD
Ciekawe podej¶cie, krótko choæ sensownie. Podoba mi siê i uwa¿am, ¿e ciekawy pomys³ oczyszczania. Osobi¶cie preferujê letni prysznic i t± sam± wizualizacjê ka¿dego dnia. Lecz ja np nie u¿ywam w ogóle lustra. Mo¿e czas zacz±æ? xD
Wydaje mi siê ¿e lustro nie jest potrzebne.
Lustro ani wizualizacja nie jest potrzebna wystarczy " modlitwa " ¿e tak to ujmê do ducha ¿ywio³u wody aby woda ciê oczy¶ci³a a na³adowanie siê energi± z wody nie wymaga równie¿ wizualizacji samo siedzenie pod prysznicem sprawia ¿e siê ju¿ ³aduj± dan± energi±
No, robi³am kiedy¶ co¶ podobnego ale bez lustra, tylko siê oczyszcza³am.
Jednak bardziej wolê pluskaæ siê w wannie z dodatkiem soli, ustawionymi ¶wiecami oraz kadzide³kami, oczywi¶cie nie mogê zapomnieæ o mantrach b±d¼ szamañskiej muzyce a jeszcze jak siê w³o¿y do wanny Selenit i wbijasz siê w trans to ³atwo o kontakt z istotami astralnymi. ^^
Sam motyw lustra jest o tyle dobry, ¿e:
- podnosi samoocenê
- poprawia samopoczucie
- wzmaga poczucie w³asnej warto¶ci
- stawia nasz± opiniê ponad opiniami innych (nawet, je¿eli opinie te siê pokrywaj± ;P w³asne zdanie na temat "mojej zajebisto¶ci" to jednak w³asne zdanie!)
- poprawia wiarê w siebie/swoje mo¿liwo¶ci, itp. - niszczy ograniczenia, które sami mogli¶my sobie postawiæ
czyli... doskonale pasuje do Oczyszczenia, gdy¿ z tymi nowymi si³ami, nabytymi dziêki dobrodziejstwom Lustra, mo¿emy wkroczyæ w nowy, czysty dzieñ!
No Custo nie zawsze lustro poprawia samoocenê, s± ludzie którzy nie mog± potrzeæ w swoje odbicie, i bardziej siê do³uj±.
Tak, to prawda. Widz± t± obrzydliw± maskê, któr± codziennie musz± nak³adaæ, szczerzyæ paskudne zêby i delikatnie uginaæ ³uk brwi, aby podszywana rado¶æ z oczu wygl±da³a (wed³ug nieomylnych znawców psychologii)na prawdziw±. Ale to nie ta obrzydliwa morda jest najsmutniejsza.
To ten ¶wiat w oko³o, ta ropiej±ca rana rozdrapywana przez wszystkich, którzy my¶l±c, ¿e ¿yj± intensywnie, coraz bardziej rozsiewaj± t± ¶mierteln± infekcjê. Bo czym¿e jeste¶my wobec wszech¶wiata, jak nie robakami? Co nie robimy, jak karmimy siê kawa³kami cia³a dotkniêtego gangren±. A wszelka scenografia, jest tak doskonale dopasowana do aktorów.
Wystarczy mieæ otwarte oczy. Wszak one s± zwierciad³em duszy.
Edit. Technika oczyszczaj±cego wodospadu jest bardzo ciekawa, zapewnie wiêkszo¶æ ludzi, nawet nie uznaj±cych tej podszewki ¶wiata przychodzi pod prysznic z nadziej±, ¿e zostan± obmycie, równie¿ mentalnie. Ale co by¶my nie robili, nie da siê æwiczyæ pamiêci, aby zapomnieæ…
Necheli ty po prostu masz do³a a wiêc przestañ g³êbiej kopaæ nie zwracaj uwagi na ludzi po za tym ka¿de stworzenie ¶wiata jest równe nie ma tych mniej czy bardziej równych mo¿emy czego¶ nie trawiæ ale rób tak jak ja olewaj to oraz przede wszystkim olewaj ludzi no chyba ¿e chcesz ich wykorzystaæ albo jeste¶ pierdolonym farciarskim skurwielem jak ja