Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Bierzemy miskê i nalewamy wody (do po³owy). Nastêpnie kropimy na dany przedmiot, osobê, teren itp. Wypowiadaj±c nastêpuj±c± formu³kê.
Niech ta woda oczy¶ci .......(dodaj)
Oczy¶ci z grzechów i win.
......(s³owo) jest przeklêty,niech ta woda obmyje go z czaru.
Pomo¿e wróciæ do zdrowia i harmonii,
uwolni drzemi±ce w......(s³owo) dobro.
Bogowie dziêkuje wam za t± wodê i proszê o ³askê uzdrowienia i oczyszczenia dla......(s³owo).
W puste miejsca wstawcie nazwê osoby,miejsca lub przedmiotu.
Pozdrawiam.
Powinno siê wykonywaæ co jaki¶ czas rytua³y oczyszczaj±ce dla samego siebie - zw³aszcza je¶li pracuje siê w takich dziedzinach jak magia.
Prosty, skuteczny rytua³ ( zaklêcie ) - bardzo uniwersalne i wrêcz w jego prostocie tkwi si³a. Takie zaklêcia s± najlepsze.
Najlepiej braæ k±piel w soli - ona oczyszcza aurê, cia³o eteryczne i fizyczne, jeszcze odcina wampirów energetycznych i niektóre demony nie przejd± przez kr±g solny.
Wed³ug niektórych tradycji rozsypana sól chroni ziemie na której le¿y. Nic co z³e nie bêdzie po niej st±paæ. Od¿egnanie pecha - przes±dy - polega na przesypaniu soli przez bodaj¿e lewe ramiê. Nie wszystko jest czarno bia³e. To ¿e w niektórych przypadkach co¶ jest nie odpowiednie i niew³a¶ciwe to nie znaczy ¿e w innym rytuale nie bêdzie wrêcz odwrotnie. Wszystko zale¿y od osoby wykonuj±cej i od celu.
Ostatnio edytowany przez Emrys (2012-01-20 21:56:12)
Ja zawsze przed kropieniem i recytowaniem formu³ek, rozpuszczam sól w tej wodzie i b³ogos³awiê moc± ¿ywio³u wody i ziemi. A dopiero potem jadê z koksem
Sól sama w sobie jest oczyszczaj±ca. Ja jak tylko mam okazjê to dodaje j± sobie do k±pieli. ^^