Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Wszystkie odmiany metalu, rocka, trochê gotyku ale ostatnio mnie wziê³o na szukanie korzeni s³owiañskich w muzyce i znajomy da³ mi cynk o godnej naprawdê godnej kapeli z rosjii
tak ¿e jak kto¶ lubi klimat staros³owiañskiego pogañstwa w epickim metalu z ¿eñskim wokalem to nie mo¿e omin±æ tej pozycji
http://www.youtube.com/watch?v=G-DE6-5r … re=related
a tu drugi ich kawa³ek naprawdê godne ...SLAVA ARKONA, SLAVA
http://www.youtube.com/watch?v=SgXlUxDG … e=related.
Ja s³ucham wszystkiego co mi wpadnie w ucho. Przez pewien czas s³ucha³am screemo..
A tak to g³ównie s³ucham O.S.T.R.ego, wrêcz kocham; rocka i punk rocka, czasem metal ale musi mi siê naprawdê spodobaæ. I oczywi¶cie muzyka, któr± tworzy natura przebija wszystko.
Jak z zespo³ów to: Nickelback, Green Day, LinkinPark, Bullet for my valentine i inne...
G³ównie Metal, w najró¿niejszych odmianach ( ostatnio natkn±³em siê na Symphonic Metal ) Rock i czasem to, co mi wpadnie w ucho z innych gatunków. Czêsto to, czego s³ucham zale¿y od mojego humoru i wydarzeñ ostatnich tygodni.
Chm g³ównie rap, wymieniê parê wykonawców:
Rahim,
Diox,
Skorup,
Jotoskleja,
MaTheO,
Pyskaty,
Jot,
HZOP,
Fabu³a,
Evidence,
Dj Sonia,
Dj Ike,
Cz³owieñ,
Shot,
Bad Meets Evil,
Big Sean,
Buczer,
Kajman,
M³ody M,
Hukos,
Sitek,
Kali,
Buka,
Miodu(Jamal),
Kaczor,
Kobra,
Bas Tajpan,
Kool Savas,
Kubiszew,
Sidney Polak,
Medium,
Mobb Deep,
Onar,
PMM,
Rekord,
Bushido,
Shido,
Slums Attack,
KanaBiSlang,
Szad Akrobata,
Tusz na rêkach,
Viruz,
Doniu,
Rytmus,
HuczuHucz,
Shellerini,
Paluch,
RPK,
My Riot,
Bubel,
Peja,
Firma,
Marian Wielkopolski,
S³oñ Mikser,
Numer Raz,
Brahu,
Vnm,
Juras,
Koras,
Kaen,
Dj Kebs,
Szczur,
Siwers,
Gorzki,
Vixen,
AbraDab,
Eldo,
Minix,
Dino,
3odaKru,
Jarecki,
BRK,
R.A.F.I.,
W.E.N.A.,
Dj 600V,
Bu,
Pih,
Snoop Dogg,
parias,
Ma³olat,
Majkel,
Lukatricks,
Sobota,
Metrowy,
HIFI Banda,
Junior Stress,
50 Cent,
The Game,
Ras Luta,
Grubson,
Pezet,
Chada,
Bob One,
Rasmentalism,
Ma³pa,
Fokus,
donGURALesko,
O.S.T.R.,
Waldemar Kasta,
Paktofonika,
Hemp Gru,
Magik,
Frenchman,
Karwan,
Ajron,
Prys,
Mioush,
Verte,
Hades,
Pelson,
W³odi,
S³oñ,
Oprócz tego leci jeszcze tz. muzyka uspakajaj±ca.
Wszytko co zwi±zane z metalem (gram utwory metalliki w tym tak¿e anesthesiê-gram na basie-http://www.youtube.com/watch?v=i2NXt4uMtwE&feature=fvst) Slucham te¿ j-rock kapele takie jak Maximum the Hormone i inne.
G³ównie popu, rocka, muzyki gotyckiej, celtyckiej, natury(¶piew ptaków np. teraz i inne), j-popu oraz co mi w ucho wpadnie Niezbyt siê na tym znam ale jako¶ nie lubiê hip-hopu amerykañskiego.
Hodowca Cebuli
"wymieniê parê wykonawców"
No paru, praktycznie ca³a czo³ówka polskiego rapu, trochê niemieckiego.Z tym Shido to chyba o Sido chodzi³o?Tak czy siak propsujê, bo Agrro Berlinem jaram siê jak helikopter w ogniu.:DJa jakbym mia³ wymieniaæ ka¿dego rapera którego s³ucham, to by wam siê czytaæ odechcia³o. Pozatym widzê tam paru producentów nie raperów. Mniejsza...
Ostatnio edytowany przez Klakier (2012-04-13 16:20:17)
Trip hop (tj. Portishead, Sneaker Pimps, Hooverphonic, Bjork)
Blues (im starszy tym lepiej, bardziej od strony harmonijkowej czyli Howlin' Wolf, Sonny Boy Williamson)
Jazz (ach, tu nie by³bym sob± gdybym wyró¿ni³ tylko 2-3 wykonawców, wiêc siê powstrzymam)
Rock/metal rzadko i wybrednie (Deftones, Slayer, Soulfly i trzy pierwsze p³yty Korna - to zdecydowana wiêkszo¶æ mojej playlisty w tym gatunku)
Rapu coraz mniej ale nigdy nie usunê z dysku takich p³yt jak 'Lifestylez ov da Poor & Dangerous' Big L czy 'Tical' Metha.
Ostatnio doszed³ te¿ Kpop, ale to chyba ze wzglêdu na teledyski - uwielbiam azjatki.
Producent muzyczny to te¿ wykonawca, Klakier.
Hodowca Cebuli
Oooo tak "Lifestylez ov da Poor & Dangerous" kot p³yta, z amerykañskiego rapu jeszcze dodam ¿e s³ucham: NAS(Illmatic ¶wietna p³yta),Notorious BIG,2Pac,Wu-Tang,DMX, itd.
Jaram siê te¿ horrorcore'm tj. Insane Clown Posse,Twiztid,Anybody Killa,Axe Murder Boyz,Boondox,Sodoma Gomora,Butchers Harem, itd. ;D Masa tego no.
Je¶li chodzi o horrorcore, zauwa¿y³em po dopisku pod nickiem. Z wykonawców kojarzê tylko ICP i Twiztid niestety. Notorious i Wu tang - uwielbiam. W porównaniu do wspó³czesnego rapu przepe³nionego m±drymi porównaniami, gr± s³ów to jednak jak dla mnie lata 90' to ¶wietno¶æ hip hopu ze wzglêdu na umiejêtno¶ci producenckie, pomys³owo¶æ i tematykê a nie sprzêt i jako¶æ. No i przede wszystkim spontaniczno¶æ, bo o ile rap to teksty o ¿yciu to kiedy¶ ci raperzy mieli o czym mówiæ, zamiast szukaæ tematu na si³ê
@down
Wiem co to Juggalo:)
Ostatnio edytowany przez Yorgo (2012-04-14 10:11:59)
Hodowca Cebuli
Dok³adnie, dzisiaj liczy siê kasa.Kiedy¶ za g³upi beef siê umiera³o(Notorious vs. 2Pac).A je¶li chodzi o dopisek pod nickiem, juggalo to pewnego rodzaju subkultura.Tworzymy co¶ na kszta³t rodziny. :PWhoop Whoop !
A ja lubiê s³uchaæ rocka, metalu, folku, szant, soundtracków z gier i filmów oraz hm... Oraz muzyki wszelkiego innego gatunku poprawiaj±cej mi humor xD
@darakolius,
Nie jestem magiem, ale jak uwa¿asz siê za skinheada to chêtnie pogadam. Je¶li chodzi o muzykê to mam jakie¶ pojêcie, nawet jak jeste¶ tym s³ynnym prawdziwym skinem i s³uchasz ska. Mo¿e masz na my¶li pogl±dy, a nie muzykê, ale w takim razie nie pisa³by¶, ¿e denerwuj± Ciê osoby, które s³uchaj± innej muzyki. Je¶li jednak chodzi o pogl±dy jestem skrajnie prawicowy, nawet raz w tygodniu golê g³owê, ale uwa¿am siê za nacjonalistê i patriotê, nie rasistê. Nie lubiê jak kto¶ wpada na moje podwórko, zabraæ moje pieni±dze, kobiety i wyjechaæ, ale to k³óci siê z moj± drog± duchow± i na szczê¶cie powoli znika z mojego ¿ycia.
EDIT
Acid Drinkers mam nawet na kasecie
Ostatnio edytowany przez Yorgo (2012-04-17 22:13:05)
To i ja wtr±cê swoje kilka groszy do tego w±tku : ) . S³ucham ja sobie g³ównie metalu.. Najbardziej odpowiada mi black, gothic, doom, symphonic i tym podobne. Wziê³o to siê u mnie od przyjaciela, który tak¿e zaszczepi³ we mnie chêæ do tworzenia takowej muzyki. Na dzieñ dzisiejszy po¶piewujê sobie wokalem symfonicznym jak i growlem : )