Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Hedin
Sama Olimpio wiesz ¿e jestem inny od niektórych uczniów, a i zawsze mia³em sklono¶ci do nauczania wszystkiego np. w strzelcu pomaga³em z upekami jako kandydat, uczy³em innych kandydatów, i sprawia³o mi to przyjemno¶æ.
I ¼le robi³e¶... Przyjmij do wiadomo¶ci, ¿e jeszcze nie mo¿esz uczyæ.
A co to nauki wszystkiego co wpadnie w rêce powiem tak: najpierw wyk³uj na blachê jeden system bo w ten sposób nigdy nie bêdziesz expertem, bo bêdziesz zna³ wszystkie systemy po trochu ale z ¿adnego nie bêdziesz do¶æ dobry bo co? Nauczysz siê paru technik rzeczy z magii chaosu, paru z naturalnej, paru z nekromancji i...? I wiedza i umiejêtno¶ci w ka¿dym systemie bêdzie na poziomie najwy¿ej ¶redniozaawansowanego.
Hedin
Pominê³a¶ wampiryzm i runy.
Ostatnio edytowany przez Klakier (2012-03-12 11:56:06)
Olimpio zapomnia³a¶ równie¿ ¿e same podstawy u niego kulej±. W ci±gu dwóch tygodniu tak jak zauwa¿y³ Lucius sta³ siê wielkim magiem który mo¿e uczyæ innych. Na to potrzeba lat.
Jamael, nie znam siê na twoim do¶wiadczeniu, ale je¶li inni - moim zdaniem bardziej do¶wiadczeni od ciebie mówi±, ¿e nie jeste¶ na to gotowy to chyba co¶ znaczy, nie? Je¶li chcesz tak bardzo uczyæ ezoteryki to mo¿e zaczniesz pisaæ szczegó³owe poradniki, w których wszystko jest dok³adnie wyja¶nione? W razie czego zostaniesz poprawiony, a i tak w penym sensie bêdziesz uczyæ. Przy okazji poka¿esz nam - ca³emu forum swoje umiejêtno¶ci t³umaczenia tej wiedzy tajemnej. Zapewniam, ¿e je¶li twoje poradniki bêd± wysokiej jako¶ci, to nikt nie bêdzie siê sprzeciwia³ twojemu nauczaniu pocz±tkuj±cych (przynajmniej podstaw).
Hedin
Nikt nie umie czytaæ postów. Zajêcia w hedinsey to moje swego rodzaju nauczanie.
jamael1995 napisał:
Nikt nie umie czytaæ postów. Zajêcia w hedinsey to moje swego rodzaju nauczanie.
W naszym kraju czytaæ i pisaæ umie ponad 99.98% ludzi. Wiedzia³e¶ o tym?
Znam ten dzia³, bo kiedy¶ z ciekawo¶ci postanowi³em go przepatrzeæ. Powiem szczerze, bo trucie nigdy mi nie wychodzi. Poradniki nie s± z³e, ale nadal czego¶ im brakuje. Czego? Trudno powiedzieæ xD. Mo¿e zrezygujesz z prowadzenia lekcji i walniesz ogromniasty poradnik w stylu: "Od zera do kontaktu z Opiekunem", albo "Podstawy energii - æwiczenia"? Przy okazji mo¿esz dawaæ linki do ró¿nych ksi±¿ek, aby przed przeczytaniem kursu dana osoba wiedzia³a co¶ nieco¶ na ten temat. Przecie¿ nie bêdziesz wszystkiego opisywaæ w³asnymi s³owami - to tylko poradnik. A takie nawi±zania do ksi±¿ek, przynajmniej moim zdaniem ¶wiadcz± o profesionalnym podej¶ciu.
Zrobisz jak uwa¿asz. Mam jednak nadziejê, ¿e do³o¿ê chocia¿ jedn± cegie³kê do wzrostu poziomu twoich poradników
Warto¶ciowa uwaga. I bardzo trafna Jarku. Polecam. W koñcu nikt by siê nie czepia³ Twojego pisania - je¶li zaznaczy³by¶ to w taki sposób jaki proponuje Seanen
Hedin
Spróbuje zrobiæ co w mojej mocy, i liczê na uzupe³nianie moich zajêæ lub poprawienie mnie.