Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Wlaæ gor±c± wodê do miski, dodaæ do niej jakie¶ 20 kropki olejku eukaliptusowego, przykryæ ³eb rêcznikiem i wdychaæ! xD
Zabawne w praktyce, po wyci±gniêciu twarz jak po deszczu, ale skoro pomaga to czemu by nie. Ale ciekawy sposób
Oli... tylko tyle na Ciebie staæ...? xD
Mo¿na zawsze do garnuszka z wrz±tkiem wrzuciæ zio³a, zamieszaæ i wdychaæ. Mo¿na te¿ mocny wywar/wywar wlaæ do k±pieli. Inhalacje z zió³ oczyszczaj±cych s± dobre na tr±dzik i problemy skórne, nie tylko dla pañ. ;P
Zio³a do inhalacji: miêta, sza³wia, rozmaryn, tymianek(macierzanka), lawenda, pachn±ce ró¿e, sosna, ja³owiec, tatarak, irysy: I. germanica, I. florentina, I. pallida, pelargonie pachn±ce("geranium"), marzanka(przytulia) wonna, melisa, skórki i li¶cie cytrusów, go¼dziki(olejek), arcydziêgiel(and¿elika; korzeñ), bazylia, ro¶liny typowo "do w±chania")
Czê¶æ wymy¶li³em sam, resztê wypisa³em przy pomocy "Zió³ w polskim domu" D. Tyszyñskiej-Kownackiej i T. Starek.
Podaj Zio³a na tr±dzik <lol> . Bo zielazem Nie jestem.
Ok³ady i przemywania: pokrzywa, brzoza, ³opian, rozmaryn, babka, dziewanna, ja³owiec, koper, kozieradka, krwawnik, lipa, melisa, mniszek, mydlnica, nagietek, ogórecznik, orzech w³oski, podbia³, poziomka, rumianek, skrzyp, sosna, sza³wia, tymianek(macierzanka), wierzba.
Do picia: pokrzywa, brzoza, fio³ek polny, ³opian, skrzyp, mniszek, nagietek, ogórecznik, perz, rumianek. (uwaga, mog± po tym wyskakiwaæ pryszcze - znak, ¿e organizm siê oczyszcza)
Jeszcze parê by siê pewnie znalaz³o, wypisa³em ile mog³em.