Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Amorte,
Jak wiele osób zapewne wie, istnieje co¶ takiego jak przewidywanie przysz³o¶ci u wielu umagicznionych ludzi.
Najczê¶ciej przybiera to formê krótkich scenek we ¶nie i na jawie, gdzie dostrzegamy okruchy przysz³o¶ci, jaka wydarzy siê w ci±gu najbli¿szych dni.
Mam swoj± teoriê na ten temat...
Pytanie moje jest takie: czy kto¶ z tu obecnych natrafi³ na jakiekolwiek techniki zorientowane na wykorzystanie, wzmocnienie, b±d¼ kontrolowanie tego zjawiska?
poproszê o przyk³ady i linki.
samo stwierdzenie, ¿e jest ich wiele nic mi nie daje - potrzebujê konkretnych technik.
Eh daj sobie na ten przyk³ad techniki do rozwoju jasno widzenia wiesz do czego równie¿ s³u¿± aby poprawiæ ewentualne umiejêtno¶ci przewidywania przysz³o¶ci eh byle ksi±¿ka ze spisem " zaklêæ " i tam jest jak byk napisane zaklêcia na prorocze sny eh kurna co jak co ale uwa¿asz siê za osobê do¶wiadczon± a takich rzeczy nie wiesz
Takie cos zwane jest jasnowidzieniem i trzeba otworzyc badz bynajmniej uchylic trzecie oko. Wszystkimi technikami na jasnowidzenie stymulujemy czakre trzeciego oka tym samym jua otwierajac.
Amorte,
konidziu napisał:
Eh daj sobie na ten przyk³ad techniki do rozwoju jasno widzenia wiesz do czego równie¿ s³u¿± aby poprawiæ ewentualne umiejêtno¶ci przewidywania przysz³o¶ci eh byle ksi±¿ka ze spisem " zaklêæ " i tam jest jak byk napisane zaklêcia na prorocze sny eh kurna co jak co ale uwa¿asz siê za osobê do¶wiadczon± a takich rzeczy nie wiesz
Nie wiem wielu rzeczy. To, ¿e mam do¶wiadczenie w tworzeniu servitorów nie oznacza, ¿e np. mam do¶wiadczenie w druidy¼mie. Co w tym dziwnego?
Od biologa chyba te¿ nie wymaga siê znajomo¶ci teorii strun i mechaniki kwantowej.
konidziu, je¿eli potrafisz wskazaæ konkretne przyk³ady technik, to po prostu podaj.
Je¿eli ich nie znasz, to nie widzê powodu do za¶miecania tematu.
B³ogos³awieni ci, którzy nie maj±c nic do powiedzenia, milcz±
Olimpia napisał:
Takie cos zwane jest jasnowidzieniem i trzeba otworzyc badz bynajmniej uchylic trzecie oko. Wszystkimi technikami na jasnowidzenie stymulujemy czakre trzeciego oka tym samym jua otwierajac.
Jasnowidzenie jest bardzo obszern± dziedzin±.
Mnie chodzi o prekognicjê opart± o w³a¶nie te przeb³yski przysz³o¶ci jakie ma wiêkszo¶æ okultystów.
Z w³asnej praktyki zauwa¿y³em, ¿e takie przeb³yski wystêpuj± u mnie w przypadku aktywacji czakry korony, a nie trzeciego oka. Czy znasz mo¿e jakie¶ konkretne opisy technik z jakim¶ zarysem teoretycznym?
Owszem czakra korony rowiez za to odpowiada ale trzecie oko daje raczej hmmm... wieksze w tym mozliwosci. Znam wiele technik np. patrzenie obojga oczami na czubek nosa, albo zamykanie oczu i patrzenie jak najbardziej w gore. Sposobow jest tak duzo ze jakbym miala wszystkie opisac to by mi zajelo chyba z pare dni jak nie wiecej.
Amorte,
Olimpia napisał:
Owszem czakra korony rowiez za to odpowiada ale trzecie oko daje raczej hmmm... wieksze w tym mozliwosci. Znam wiele technik np. patrzenie obojga oczami na czubek nosa, albo zamykanie oczu i patrzenie jak najbardziej w gore. Sposobow jest tak duzo ze jakbym miala wszystkie opisac to by mi zajelo chyba z pare dni jak nie wiecej.
Chêtnie us³yszê o wybranych kilku najciekawszych.
Muszê przede wszystkim wymy¶liæ spójn± teoriê dotycz±c± tych przeb³ysków przysz³o¶ci a potem spróbowaæ zaprojektowaæ technikê.
Nie ma teorii, jest oczywistosc. Te przeblyskli pochodza z astrala jesli jednak masz inne zdanie masz do niego prawo i mozesz wciaz szukac teorii ktore wyjasnia te przeblyski.
A techniki napisze jak tylko bede mogla bo narazie jestem obola³a i wszystko pisze na wariackich papierach.
Widzê, poruszony zosta³ ciekawy temat, który niektórym m±drym oczom siê nie ima.
Na wstêpie pragnê podzieliæ siê z wami moj± rado¶ci±, z faktu tych¿e kilku powy¿szych zdañ. I chocia¿ niektóre marnuj± cenne sekundy ¿ycia, to pragnê podziêkowaæ Olimpii za wskazanie odpowiedniej czakry. Jeste¶ bardzo mi³± i pomocn± osob±, Oli. Dobrze, ¿e to forum ma swojego opiekuna. Wpadaj jak najszybciej do tego Wa³brzycha, to mo¿e (ale tylko mo¿e) niektóre osoby bêd± krok bli¿ej „wst±pienia”.
Co do pierwotnego tematu przeb³ysków przysz³o¶ci.
Te¿ siê trochê interesowa³em natchnieñ. Osobi¶cie t³umaczy³em (lub bardziej poprawnie- t³umaczê) je sobie jako „Idealnie wpasowane ruchy w tañcu cz³owieka z przeznaczeniem”. Ta metafora mo¿e byæ trochê mêtna, ale jako mag tak t³umaczê sobie chwilowe rozpoznawanie elementów przysz³o¶ci. Móg³bym siê bardziej rozwodziæ nad losem, fortun± i fatum. Wykorzystywanie zdarzeñ, które maj± nast±piæ, jako substytut kl±tw (które wszak siê nie odbij± do rzucaj±cego). Piêkna rzecz, ta Entropia.
Ale zapewnie, Evander, chcia³by¶ mieæ ja¶niej rozpisane uwagi niektórych. Proszê:
-„Deja’vu” odwo³uje siê do naszej percepcji nie tylko przez oczy (naj³atwiej przyswajalne), ale i poprzez inne zmys³y. Czasem nawet nie koniecznie przezeñ!
- Kiedy¶ do¶wiadczy³em 2 przeb³ysków, które nast±pi³y jeden za drugim. Wzajemnie siê przenikaj±c do sytuacji. „Rany, ju¿ przecie¿ widzia³em ten zakrêt! Rany, czemu widzia³em moje widzenie?!”
-Jedna z teorii mówi, ¿e masz mózg, pracuj±c nieregularnie, rozstraja siê. Ró¿ne têpo przetwarzania informacji powoduje, ¿e informacja poznana wcze¶niej jest dopiero znajoma dla innego obszaru.
-Przeb³yski czê¶ciej miewaj± osoby, które praktykuj± ¶wiadome sny i astralne wyj¶cia.
No, có¿. Mam nadziejê, ¿e pomog³em. Ewentualnie przepraszam za za¶miecanie forum.
Amorte,
Necheli napisał:
-Przeb³yski czê¶ciej miewaj± osoby, które praktykuj± ¶wiadome sny i astralne wyj¶cia.
No, có¿. Mam nadziejê, ¿e pomog³em. Ewentualnie przepraszam za za¶miecanie forum.
Pomog³e¶.
W³a¶nie przypomnia³e¶ mi, przy okazji czego æwiczy³em czakrê korony - przy okazji ¶wiadomego ¶nienia.
Wbrew pozorom to bardzo wa¿ne spostrze¿enie.
Po pierwsze, wspiera stwierdzenie Olimpii o czakrze trzeciego oka, po drugie wskazuje, ¿e niezbêdnym czynnikiem jest wy¿szy poziom ¶wiadomo¶ci.
Ostatnio edytowany przez Evander (2012-07-08 16:23:19)
U¿ytkownik
Tak jak wcze¶niej wspomina³em posiadam takie przeb³yski przysz³o¶ci np:
- Udaje mi siê przewidzieæ gdzie kto si±dzie w autobusie
- Widzê czasem jakiego koloru auto bêdzie jechaæ zanim przyjedzie
Mam te¿ wiele innych przypadku ale te wszystkie charakteryzuje to , ¿e czuje wtedy jakby co¶ przeze mnie przep³ywa³o. Jakby jaka¶ energia sam nie wiem.
A co æwiczenia tego daru , to biorê talie kart (Jak siê jest amatorem to najlepiej wyj±æ jokery) najpierw przetasowuje i biorê pierwsz± z góry i w my¶lach mówiê jaka to karta. Na pocz±tku najlepiej zacz±æ kolor czerwony czy czarny(wtedy jest szansa 50% ¿e wypadnie ta o której my¶lisz) jak wyniki bêd± 10/10 to zacz±æ symbolami serce ,karo ,pik ,trefl , potem gdy siê to opanuje dalej trzeba figurami 2 ,3 ,4 ,5 ,6 ,7 ,8 .9 ,10 ,walet ,dama ,król ,as mo¿na do³o¿yæ jokera no i znowu je¿eli wyniki bêd± dobre mo¿na od razu staraæ siê przewidzieæ np Król Trefl Walet Serce 10 Pik itd.
Po ka¿dej próbie najlepiej przetasowaæ talie bo wtedy szanse s± takie same. Na kartce mo¿na zapisywaæ wyniki je¿eli 3 razy podrz±d bêd± wyniki 10/10 to lepiej przej¶æ do trudniejszych wyzwañ.
Mam nadzieje ¿e w czym¶ pomog³em.
U¿ytkownik
Evander we¼ tak¿e pod uwagê ludzi, którzy nie s± jako¶ super rozwiniêci duchowo a dar jasnowidzenia czy przeb³yski maja od urodzenia.