Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Prosta, przyjemna i bardzo funkcjonalna metoda na doenergetyzowanie siê.
Zaczynamy od krótkiej relaksacji, kilka minut wystarczy, zapuszczamy nutê (tak± jak lubimy, gatunek nie ma znaczenia) przez s³uchawki i wizualizujemy jak fale d¼wiêkowe zderzaj± siê w naszej g³owie zamieniaj±c siê w energiê która wype³nia ka¿d± komórkê naszego cia³a zaczynaj±c od stóp a koñcz±c na czubku g³owy. Je¿eli komu¶ brak pomys³ów to podpowiem ¿e wizualizacja energii nie musi byæ monotonna, mog± to byæ impulsy ¶wietlne (pamiêtajcie ¿e kolorystyka jest te¿ istotna), co¶ na kszta³t rozchodz±cych siê piorunów albo ¶wiec±cej cieczy.
Mi³ej zabawy.
Technika dobra ale my¶lê, ¿e jest jeden minus tzn. prawdopodobnie mo¿emy niechc±cowch³on±æ energiê autora - a nie wiadomo w jakiej jest kondycji, nie? Zw³aszcza, ¿e niektórzy bior± narkotyki itp.
Ja swojego czasu ³adowa³am siê metalem. Dla mnie to by³ hardcore, dla policji i mojej matki koszmar. xD Teraz te¿ mi siê zdarza ³adowaæ tym typem muzyki ale ju¿ potrafiê nad sob± zapanowaæ, choæ wtedy chyba te¿ umia³am ale nie chcia³am - modifikowa³o mi to my¶lenie.
No ja siê tym ¿ywi³am. A wraz z tym energi±, wszak emocje to energia.
Konidz wkurwiasz mnie. Wiesz to co WIELKA LITERA na pocz±tku zdania, i KROPKA na jego koñcu?!
Rozumiem, ¿e jeste¶ dyslektykiem ale tyle to chyba wiesz i zacznij t± wiedzê praktykowaæ! xD
I wkurzaj± mnie MODZI oraz drugi ADMIN kochany... Co ja mam sama poprawiaæ te posty?! We¼cie dupê w kroki - w koñcu po co¶ te rangi macie! (mówiê o modach, ale admin te¿ by pomóc móg³).
Drugi Admin siê zg³asza i uprzejmie informuje, ¿e upominanie z powodu braku interpunkcji, czy poprawnej ortografii - nie przynios³o zamierzonych rezultatów. ;P
Osobi¶cie porozdawa³bym bany za nagminne nieprzestrzeganie zasad poprawnej pisowni i b³êdy w ka¿dym zdaniu. Ale nauczy³em siê, ¿e tak nie mo¿na!
A poprawianie dos³ownie ka¿dego kolejnego postu, ¿eby dodaæ kropkê nad "z", czy kreskê nad "o", by rozdzieliæ wyrazy, dostawiæ przecinek, czy (najgorsza rzecz) domy¶laæ siê sensu zdania - gdy¿ autor nie podzieli³ wypowiedzi znakami interpunkcyjnymi... to "syzyfowa praca".
Ponadto wypada³oby poprawiaæ zdania, niepoprawne stylistycznie i gramatycznie.
Kiedy¶ tak czyni³em (jaka piêkna to misja w obronie polszczyzny!), ale przesta³em.
Powód?
Wypowied¼ ¶wiadczy o Autorze!
Kto¶ jest imbecylem niepotrafi±cym sk³adaæ wyrazów, by tworzy³y zrozumia³e zdanie?
Kto¶ jest leniem (lub debilem), któremu nie chce siê (nie potrafi) w³±czyæ w przegl±darce opcji "sprawdzania pisowni"; czy nawet na chwile wrzuciæ posta do Worda i tam popoprawiaæ b³êdy?
Niech ludzie sami oceni±.
Jest opcja - kasowaæ posty, które nie spe³niaj± elementarnych zasad poprawnej polszczyzny.
To tyle.
*Niko
Dobra dobra wybacz.
KONIDZ, KROPKAAAAA!!!! xD
Do NIKODEMA: No masz racjê, ale czytelników na pewno to wkurza, a przecie¿ chodzi o to ¿eby siê mi³o czyta³o, prawda? Wiem, ¿e to syzyfowa praca, bo bywa³o ¿e by³am sama jedna na wszystkie posty ale có¿... Wszystko po to aby siê dobrze i mi³o czyta³o innym. - Oli.
Mam, bardzo podobn± technikê, ale ja wizualizuje sobie energiê jako przerywane linie, które przez s³uchawki wpadaj± do mojego ucha i rozchodz± siê po ca³ym ciele. (Prêdko¶æ, kolor i d³ugo¶æ linii zmienia siê razem z rytmem utworu).
A po prostu w³añczam i samo siê robi. xD
Olimpia napisał:
Technika dobra ale my¶lê, ¿e jest jeden minus tzn. prawdopodobnie mo¿emy niechc±cowch³on±æ energiê autora - a nie wiadomo w jakiej jest kondycji, nie? Zw³aszcza, ¿e niektórzy bior± narkotyki itp.
Ja swojego czasu ³adowa³am siê metalem. Dla mnie to by³ hardcore, dla policji i mojej matki koszmar. xD Teraz te¿ mi siê zdarza ³adowaæ tym typem muzyki ale ju¿ potrafiê nad sob± zapanowaæ, choæ wtedy chyba te¿ umia³am ale nie chcia³am - modifikowa³o mi to my¶lenie.
Co do wci±gania negatywnych emocji zgadzam siê z tob± w 100%, s³ucham rapu gdzie wiele raperów bierze prochy i ta energia przechodzi wraz z muzyk±, dlatego staram siê ¿ywic jakim¶ m±drym przekazem nie wci±gaj±c emocji tylko to o czym rapuj±(je¶li to co¶ m±drego),ale niekiedy siê nie udaje i wszystkie "plugastwa" przechodz± i potem jestem strasznie wkurzony lub mnie g³owa boli itp.
P.S No ale s± ró¿ne rodzaje muzyki, i je¶li energia przechodzi wraz z emocjami to ja siê pytam czemu energia ludzi tworz±cych reggae jest pe³na pozytywnej energii ? Czy to skutek marihuany? Mo¿na wiêc wywnioskowaæ ¿e marihuana to samo dobro. (To ju¿ w po³owie poza tematem i nie uwa¿am ze ka¿dy kto tworzy reggae musi jaraæ mary¶ke)
Hodowca Cebuli
A ja siê ³aduje rapem, jak jestem z³y puszczam co¶ agresywnego. Jak smutny to co¶ nagranego dla beki (WuWunio, Jama Z³a, niektóre kawa³ki Tedego, Wjazdy Gospela na WBW ), a jak mam humor taki jak zawsze to lecê tym co katuje najczê¶ciej(Obecnie Eripe, 3W, Kali i masa Horrorcore'u który nigdy z g³o¶ników nie schodzi).
Pierwszy rytua³ magiczny jaki mi siê uda³.Ale jak czytam o innych to nie s±dze ¿ebym kiedykolwiek cos takiego zrobi³
Forum zosta³o przeniesione na www.witchcraft.org.pl tutaj ju¿ nikt nie siedzi.
Nowy u¿ytkownik
spoko