Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Nazywaj± mnie Neme. Jestem sobie o tak± dziewczynk±. Lubiê muzykê, pisaæ wiersze, opowiadania i rozmawiaæ z lud¼mi. A raczej pisaæ. W rzeczywisto¶ci bojê siê ludzi i t³umów. Powiedzmy, ¿e wolê zaszywaæ siê w domu.
Z magi± mia³am ju¿ nieco wspólnego, ale na prawdê ma³o. Nie kojarzê jeszcze wielu rzeczy, powiedzia³abym, ¿e praktycznie nic. Ale staram siê uczyæ, w miarê moich mo¿liwo¶ci. G³ównie interesuj± mnie ¿ywio³y.
No có¿, przedstawi³am siê.
Mi³ego ¿ycia
Witaj To, ¿e boisz siê ludzi siê niebawem zmieni Pracuj z ¿ywio³em ognia.
Hedin
Witaj w¶ród nas, zapraszam na hedinsey.
Hodowca Cebuli
Hmmm... antropofobia, te¿ kiedy¶ j± mia³em, ale jako¶ to zwalczy³em.
ika887, zapewne nie wiesz ale to bardzo niebezpieczne podawaæ imiê swojego Opiekuna/Opiekunki. Znaj±c czyje¶ imiê w³adasz nad tym, ja teraz na lajcie bym mog³a przej±æ Twoj± Opiekunkê i zrobiæ z ni± co chce/kazaæ jej co chce i bêdzie musia³a mu zrobiæ.
Tak wiêc, dla bezpieczeñstwa edytowa³am Twój post i skasowa³am imiê Opiekunki - je¶li jednak tego co powiedzia³am nie wzie³a¶ sobie do serca to powiedz a przywrócê imiê które ocenzurowa³am.
Nie wiedzialam, ze znajac imie czyjegos Opiekuna Duchowego mozna rzadzic nim? Jakby nie bylo dzieki, no i jak mozesz napisz cos wiecej na ten temat.. Jestem w lekkim szoku..
Zdawalo mi sie, ze to Istoty obdarzone wieksza moca niz nasza-ludzka, no i, ze wbrew ich woli nie mozna nic zdzialac.
Dzieki
Jakby nie by³o Opiekunowie to istoty niematerialne - wszystko co jest z energii czyli nie ma cia³a fizycznego mo¿na zwi±zaæ, zakl±æ, zmanipulowaæ.
Wiesz czemu Lilith zosta³a wypêdzona z raju? I dlaczego Bóg NIKOMU nie poda³ swojego prawdziwego imienia? No... za wyj±tkiem Lilith która pierwsza i ostatnia pozna³a prawdziwe imiê Boga... Bóg musia³ robiæ wszystko co Lilith mu kaza³a, zna³a jego imiê - w³ada³a nim, ale jako¶ siê to wszystko potoczy³o, straci³a nad nim kontrolê i zosta³a wywalona.
Tak masz do dzisiaj np. z anio³ami czy demonami. Przyk³ad? Archanio³ Uriel, zosta³ wezwany i zmuszony do tego ¿eby komu¶ zada³ krzywdê, albo taki Abraxas który zosta³ zdemonizowany przed ko¶ció³ chrze¶cijañski. Abraxas jest anio³em, nauczycielem magii ale ludzie bardzo czêsto wykorzystywali go do robienia z³a i dlatego zosta³ zdemonizowany.
Do dzisiaj, ka¿dy demonolog wie jak zmusiæ demona do czego¶ nie sk³adaj±c mu ofiary.
I tak mo¿na z ka¿d± istot±.
Ludzie, zwierzêta, ro¶liny maj± swoje prawdziwe imiona a konkretnie Imiê Duszy, nawet je¶li ¿yjesz a kto¶ pozna imiê Twojej duszy to mo¿e z Tob± zrobiæ co chcesz a Twoja ¶wiadomo¶æ nie bêdzie mog³a odmówiæ.
Mówi± te¿, ¿e niby nie mo¿na odebraæ duszy si³±, a ja akurat prze¿y³am tak± walkê o duszê, ale nie wiem jak to siê sta³o, wiem tylko kto to by³.