Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Nazywają mnie Neme. Jestem sobie o taką dziewczynką. Lubię muzykę, pisać wiersze, opowiadania i rozmawiać z ludźmi. A raczej pisać. W rzeczywistości boję się ludzi i tłumów. Powiedzmy, że wolę zaszywać się w domu.
Z magią miałam już nieco wspólnego, ale na prawdę mało. Nie kojarzę jeszcze wielu rzeczy, powiedziałabym, że praktycznie nic. Ale staram się uczyć, w miarę moich możliwości. Głównie interesują mnie żywioły.
No cóż, przedstawiłam się.
Miłego życia
Witaj To, że boisz się ludzi się niebawem zmieni Pracuj z żywiołem ognia.
Hedin
Witaj wśród nas, zapraszam na hedinsey.
Hodowca Cebuli
Hmmm... antropofobia, też kiedyś ją miałem, ale jakoś to zwalczyłem.
ika887, zapewne nie wiesz ale to bardzo niebezpieczne podawać imię swojego Opiekuna/Opiekunki. Znając czyjeś imię władasz nad tym, ja teraz na lajcie bym mogła przejąć Twoją Opiekunkę i zrobić z nią co chce/kazać jej co chce i będzie musiała mu zrobić.
Tak więc, dla bezpieczeństwa edytowałam Twój post i skasowałam imię Opiekunki - jeśli jednak tego co powiedziałam nie wziełaś sobie do serca to powiedz a przywrócę imię które ocenzurowałam.
Nie wiedzialam, ze znajac imie czyjegos Opiekuna Duchowego mozna rzadzic nim? Jakby nie bylo dzieki, no i jak mozesz napisz cos wiecej na ten temat.. Jestem w lekkim szoku..
Zdawalo mi sie, ze to Istoty obdarzone wieksza moca niz nasza-ludzka, no i, ze wbrew ich woli nie mozna nic zdzialac.
Dzieki
Jakby nie było Opiekunowie to istoty niematerialne - wszystko co jest z energii czyli nie ma ciała fizycznego można związać, zakląć, zmanipulować.
Wiesz czemu Lilith została wypędzona z raju? I dlaczego Bóg NIKOMU nie podał swojego prawdziwego imienia? No... za wyjątkiem Lilith która pierwsza i ostatnia poznała prawdziwe imię Boga... Bóg musiał robić wszystko co Lilith mu kazała, znała jego imię - władała nim, ale jakoś się to wszystko potoczyło, straciła nad nim kontrolę i została wywalona.
Tak masz do dzisiaj np. z aniołami czy demonami. Przykład? Archanioł Uriel, został wezwany i zmuszony do tego żeby komuś zadał krzywdę, albo taki Abraxas który został zdemonizowany przed kościół chrześcijański. Abraxas jest aniołem, nauczycielem magii ale ludzie bardzo często wykorzystywali go do robienia zła i dlatego został zdemonizowany.
Do dzisiaj, każdy demonolog wie jak zmusić demona do czegoś nie składając mu ofiary.
I tak można z każdą istotą.
Ludzie, zwierzęta, rośliny mają swoje prawdziwe imiona a konkretnie Imię Duszy, nawet jeśli żyjesz a ktoś pozna imię Twojej duszy to może z Tobą zrobić co chcesz a Twoja świadomość nie będzie mogła odmówić.
Mówią też, że niby nie można odebrać duszy siłą, a ja akurat przeżyłam taką walkę o duszę, ale nie wiem jak to się stało, wiem tylko kto to był.