Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Ostatnio siê zaczê³am siê zastanawiaæ nad tym czy istniej± stopnie magii, poszuka³am w necie, trochê znalaz³am o tym ale... nie jestem przekonana najbli¿sze wiadomo¶ci to z tego blogu: http://fiolet-i-czerwien-magia.blog.one … 25587074,n ale... zastanawiam siê czy to nie zaczerpniête z jakiego¶ anime?
Gość
Arcymagia tzw. druidostwo. hahaha.
Olej ten blog, prawdopodobnie autor sobie go piszê o tak, dla zabawy.
Nie ma ustalonych odgórnie stopni magicznych, cz³owiek je tworzy
Ostatnio edytowany przez Erarichi (2011-11-23 16:47:31)
No te¿ tak my¶la³am. Pewna osoba siê mnie spyta³a o stopnie magiczne to zaczê³am szukaæ i tylko to znalaz³am. Dziêki za odp.
Mo¿na okre¶liæ stopnie jako krêgi. To te¿ jest wyj¶cie ale to cz³owiek okre¶la na jakim jest stopniu np. wtajemniczenia. Sam u¿ywa³em tej metody przy uczeniu magii. Dobry sposób na wyznaczenie celu dla pocz±tkuj±cych.
A jakie to stopnie? Bo jak mnie kto¶ nastêpnym razem zapyta wolê odpowiedzieæ a nie mówiæ ¿e nie wiem xD
My¶lê ¿e ka¿dy ma inn± skalê
Ale ja przyjmowa³em to na podstawie wiedzy ucznia. Im wiêksza ona by³a i opanowa³ co¶ nowego to zyskiwa³ nowy stopieñ. £atwo nie by³o. he he
Stopnie Magii , jest sens je okre¶laæ? Zale¿ne jest to od tego, w jakim kierunku zmierza potencjalny Padawan xD tzn. Mag. Oraz to czy uczy siê sam, czy ma nauczyciela Nie chodzi te¿ o stopieñ wtajemniczenia? Zasadniczo, to do wiedzy niebezpiecznej, któr± kto¶ jest w stanie siebie b±d¼ innych skrzywdziæ, nie dopuszcza siê osób nie znaj±c ich intencji. Ale… Z drugiej strony kto siê nie sparzy to siê nie nauczy… Temat do dyskusji Zasada trój powrotu w koñcu dzia³a doskonale ;P
Ja tam gad¿eciarstwo lubiê. Tak samo jak porz±dek i dyscyplinê. Wojskowa stopniowo¶æ i obowi±zkowo¶æ, wy¿szo¶æ Porucznika nad Sier¿antem to dla mnie babeczka z bit± ¶mietan±. Dlatego lubiê jak kto¶ w podobny sposób dzieli to czego (jak wy¿ej zosta³o powiedziane) podzieliæ siê nie da
Fajne do RPG, opowiadania o magach i nawet przy zak³adaniu magicznej szko³y (porz±dek musi byæ), ale wiemy, ¿e do ¿ycia nam nie potrzebne