Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Ostatnio się zaczęłam się zastanawiać nad tym czy istnieją stopnie magii, poszukałam w necie, trochę znalazłam o tym ale... nie jestem przekonana najbliższe wiadomości to z tego blogu: http://fiolet-i-czerwien-magia.blog.one … 25587074,n ale... zastanawiam się czy to nie zaczerpnięte z jakiegoś anime?
Gość
Arcymagia tzw. druidostwo. hahaha.
Olej ten blog, prawdopodobnie autor sobie go piszę o tak, dla zabawy.
Nie ma ustalonych odgórnie stopni magicznych, człowiek je tworzy
Ostatnio edytowany przez Erarichi (2011-11-23 16:47:31)
No też tak myślałam. Pewna osoba się mnie spytała o stopnie magiczne to zaczęłam szukać i tylko to znalazłam. Dzięki za odp.
Można określić stopnie jako kręgi. To też jest wyjście ale to człowiek określa na jakim jest stopniu np. wtajemniczenia. Sam używałem tej metody przy uczeniu magii. Dobry sposób na wyznaczenie celu dla początkujących.
A jakie to stopnie? Bo jak mnie ktoś następnym razem zapyta wolę odpowiedzieć a nie mówić że nie wiem xD
Myślę że każdy ma inną skalę
Ale ja przyjmowałem to na podstawie wiedzy ucznia. Im większa ona była i opanował coś nowego to zyskiwał nowy stopień. Łatwo nie było. he he
Stopnie Magii , jest sens je określać? Zależne jest to od tego, w jakim kierunku zmierza potencjalny Padawan xD tzn. Mag. Oraz to czy uczy się sam, czy ma nauczyciela Nie chodzi też o stopień wtajemniczenia? Zasadniczo, to do wiedzy niebezpiecznej, którą ktoś jest w stanie siebie bądź innych skrzywdzić, nie dopuszcza się osób nie znając ich intencji. Ale… Z drugiej strony kto się nie sparzy to się nie nauczy… Temat do dyskusji Zasada trój powrotu w końcu działa doskonale ;P
Ja tam gadżeciarstwo lubię. Tak samo jak porządek i dyscyplinę. Wojskowa stopniowość i obowiązkowość, wyższość Porucznika nad Sierżantem to dla mnie babeczka z bitą śmietaną. Dlatego lubię jak ktoś w podobny sposób dzieli to czego (jak wyżej zostało powiedziane) podzielić się nie da
Fajne do RPG, opowiadania o magach i nawet przy zakładaniu magicznej szkoły (porządek musi być), ale wiemy, że do życia nam nie potrzebne