Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Nie wiem czy wiecie ale poza działaniem na układ pokarmowy, dziurawiec zawiera antydepresanty, herbatka smakuje trochę " leniwie", ale mi pasuje, tak że jak ktoś łapie deprechy to polecam stałą kuracje, można kupić wszędzie a w naturze też występuje w całej Polsce.
Olejki eteryczne również są dobre
Ja na jesień ok.5 kg dziurawca nazbierałem z lipą smakuje znacznie lepiej
Uwaga dziatki, dziurawiec pod wpływem alkoholu i tłuszczy będzie wydzielał barwnik, bodajże czerwony, który zamienia ludzi w wampiry, nie pozwalając im cieszyć się słońcem. W herbatce jest tego ustrojstwa ponoć za mało, by wywołać uczulenie na światło, ale jeśli ktoś to pije litrami to co innego.
Mój znajomy się kiedyś tym bawił i pił to litrami i jakoś efekt był taki że wyszedł na słońce i dostawał wysypki nic więcej a pił tą nalewkę litrami i to przez dobry tydzień dzień w dzień.
Ale ja przecież nie pisałem nic o światłowstręcie. xD Napisałem tylko, że specyfik "zamienia ludzi w wampiry, nie pozwalając im cieszyć się słońcem", wyjaśniając potem co dokładnie się stanie - "uczulenie na światło". Nie wiem, po co się dalej kłócimy. xD
Cóż to trzeba od razu wyjaśniać co się ma na myśli bo większość ludzi odebrało by twój post jako że przynajmniej takowy człowiek dostał by światło wstrętu a w radykalnych przypadkach szczawików że to jest eliksir zmieniający w wampiry rodem z filmów.