Przeniesione na www.witchcraft.com.pl
Dla tych którzy chc± na blond:
Wcieranie cytryny we w³osy, czêste siedzenie na s³oñcu o ile to mo¿liwe. Je¶li masz ciemne w³osy, bêdzie ciê¿ej zabarwiæ, po prostu wiêcej razy wcieraæ najlepiej codziennie. Im mocniej tym lepiej.
Dla tych którzy chc± mieæ rudy:
Tak samo jak powy¿ej lecz, nie wcieranie cytryny tylko pomidora
Dla tych co chc± mieæ czarne lub br±zowe receptury nie mam ale wywar z pokrzywy je umocni w³osy oraz bêd± siê b³yszczeæ, od¿ywi je
Dla tych którzy chc± mieæ ciemno ¿ó³ty proponuje szafran , zastanawiam siê czy cytryna czêsto stosowana nie zniszczy w³osów.
Dla tych którzy chc± mieæ br±zowe lub czarne w³osy polecam korê dêbu 200 g kory zagotowaæ po 10 min wywar odcedziæ jak przestygnie przemyæ w³osy kilka razy. Kora brzozy rozja¶nia , kasztana farbuje na rudo , olszyny nie radzê bo po niej w³osy siê klej± . Ps. Nie zapominaæ o ofierze dla drzewa !!!!.
Nie wiem czy w³osy po cytrynie bêd± siê niszczyæ, raczej nie... Mnie kole¿anka raz zacze³a nudziæ, ¿e fajnie bym wygl±da³a w blondzie (mia³am trochê rozja¶nione od s³oñca) i mimo, ¿e zabiera³am siê do ponownego farbowania na rudo dla ¶wiêtego spokoju pozwoli³am sobie wcieraæ cytrynê we w³osy, i nie zauwa¿y³am Irbis ¿eby mi siê jako¶ specjalnie niszczy³y... Cytryna ma du¿o witamy c i innych witamin wiêc to raczej w³osom idzie na korzy¶æ. W razie jak bêd± szorstkie po wcieraniu to normalnie trzeba umyæ w³osy szamponem i po k³opocie.
Cytryna os³abi i zniszczy w³osy. Na rozja¶nienie ich naturalnego koloru najlepszy jest rumianek. Dla br±zowych odcieni w³osia wywar z herbaty. Za¶ na ciemne olejek rycynowy, który dodatkowo przyspieszy ich wzrost.